Bij Jump'n Joy hebben we verschillende groepen, voor elk wat wils... 

Hieronder een kort overzicht van wat we jullie te bieden hebben. 

Voor meer info kan je een mailtje sturen naar: sct@jumpnjoy.be

RECREATIEVE GROEPEN

Voor onze recreatieve springers staat vooral fun voorop. De trainingen worden op een speelse manier aangepakt, gedifferentieerd naar ieders leeftijd. Kinderen vanaf de 3de kleuterklas zijn welkom.

Ook de volwassenen hebben een eigen groep, er staat vooral basis, fun en conditie op de voorgrond. Iedereen springt hier op zijn eigen niveau. Je hoeft echt geen marathonloper te zijn om te komen rope skippen. Conditie wordt geleidelijk aan opgebouwd. 

M-groep

3de kleuterklas - 2e leerjaar

   

S-groep

3de – 4de leerjaar

   

T-groep

5de – 6de leerjaar 

   

Jumpers

1ste – 3de middelbaar

Joyers

4de – 6de middelbaar

Studenten

+18, studenten 

Volwassenen

+18, meer conditie gericht

 

GEVORDERDENGROEP

De gevorderdengroep is een groep voor springers die graag meer springen dan enkel in een  recreatieve groep. Springers in deze groep springen op een hoger niveau, eerder naar het competitieve rope skipping gericht.  

Vermits deze groep enig niveau heeft, is het nodig dat je als springer voldoende ervaring en springkwaliteiten hebt. 

Er kunnen zich slechts een beperkt aantal leden inschrijven. Dit wil zeggen dat alle gevorderden, préskippers en wedstrijdskippers van het voorgaande seizoen voorrang krijgen op gemotiveerde recreatieve skippers die extra willen komen trainen. 

Alle recreatieve springers die willen deel uitmaken van deze groep kunnen de 1ste training van het seizoen hun springkwaliteiten & motivatie komen tonen. Daarna zal beslist worden of ze al dan niet kunnen deel uitmaken van deze groep.

 

PREWEDSTRIJDGROEP

De préwedstrijdgroep is een groep voor supergemotiveerde skippers die de ambitie hebben om ooit in de wedstrijdgroep te springen. Tijdens deze trainingen komen er moeilijkere oefeningen aan bod, is er meer krachttraining en er wordt gewerkt aan het springen van combinatie-oefeningen. Kortom, in de préwedstrijdgroep worden de skippers zo goed als mogelijk voorbereid op het competitiespringen

Maar wat is ook belangrijk?: 

- Je moet het zelf écht willen. 

- Je bent 90% van de lessen aanwezig. 

- Je bent héél gemotiveerd en toont veel inzet om bij te leren. 

- Je weet dat je elk jaar opnieuw zal geëvalueerd worden.                                  "Eens in de pré, altijd in de pré", gaat jammer genoeg niet op. 

- Je neemt al deel aan een paar wedstrijden, als voorbereiding op het toekomstige competitiespringen. 

- Je gaat minstens 1 x per jaar mee supporteren voor onze wedstrijdspringers. 

Ben je 10 jaar of jonger en lijkt de préwedstrijdgroep op je lijf geschreven?

Wel, dan kan je contact opnemen met het SCT. Zij zullen jou in samenspraak met de lesgevers een datum geven dat je eens kan gaan proberen. Tijdens die les wordt er gekeken naar de springvaardigheden, inzet en motivatie. Je wordt dan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht of je aan de préwedstrijdgroep kan deelnemen. Tijdens elk seizoen worden de skippers nauw opgevolgd en geëvalueerd.

Indien de mogelijkheden er zijn, kunnen deze skippers doorstromen naar de wedstrijdgroep. Zo niet blijven ze ofwel nog bij de préwedstrijd springen of kunnen ze terecht bij de gevorderdengroep/recreatieve groepen. 

 

WEDSTRIJDGROEPEN 

*Beloften:   11 - 15 jaar 

*Junioren & Senioren: 16 +  

Je traint 4 uur per week voor een teamkampioenschap en een individueel kampioenschap. Bij het teamkampioenschap spring je met 4 of 5 in een team. Je wordt op verschillende onderdelen beoordeeld, speed, speed in DD, SR freestyles en DD freestyles. Je moet dus heel wat onderdelen springen waardoor er heel wat training en discipline vereist is.

 

MINIDEMOTEAMS

Demoskippers trainen elke week twee uur extra voor deze wedstrijd die jaarlijks plaats vindt midden mei.

Het doel van een demonstratie is om zoveel mogelijk van rope skipping te laten zien met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd, op de muziek. Dit zonder al te veel foutjes en liefst met een zo hoog mogelijke moeilijkheidsgraad. Een minidemo duurt ongeveer 4 minuten. Er is dus heel wat training voor nodig. Voor de muziek en choreografie wordt er vaak gewerkt in een thema.

 

START 2 JUMP

Deze groep sluit aan bij onze volwassenengroep en is er speciaal voor nieuwe springers die willen kennismaken met de sport door een lessenpakket te volgen van 8 trainingen. Na 2 gratis proeflessen kunnen de geïnteresseerden zich via de website inschrijven bij de groep Start 2 Jump voor een kostprijs van  20. Bevallen de trainingen en de sport jou helemaal? Dan kan je na 8 weken beslissen om het volledige seizoen te blijven springen en krijg je  20 korting op het lidgeld. Let wel op, deze groep is enkel beschikbaar voor onze volwassenen (springers ouder dan 18 jaar). De trainingen gaan door op de trainingsmomenten van de volwassenen op maandagavond in Mater Christi.