Informatie

Rope - skipping is een jonge sport die haar oorsprong heeft in het klassieke 'touwtjespringen' en is overgevlogen uit de Verenigde Staten.

 

Het is een sport die je op vele manieren kan beoefenen zowel individueel als in teamverband. Het is ook de ideale manier om je conditie en coördinatie aan te scherpen (denk maar aan alle sportlui die dit voor hun opwarming doen).
Het zijn vooral de vele verschillende tricks en oefeningen dien van deze sport echt een uitdaging maken.
Wil jezelf komen ontdekken wat ‘Double Dutch’, ‘Chinese Wheel’ en ‘Traveller’ allemaal inhoudt dan kan dit in onze rope skippingslessen!
 
Many Jumps and a lot of Joy!! 

Onze jongste springers (al vanaf de 3e kleuterklas) krijgen speelse rope skipping-vormen aangeleerd. Door middel van allerlei spelletjes met een springtouw en eenvoudige werkvormen wordt de basis gelegd.

Naarmate de kinderen ouder worden, zullen zij moeilijkere tricks aangeleerd krijgen.
In elke leeftijdsgroep wordt gedifferentieerd op het niveau van de springer. 
Heb jij de kwaliteiten, de goesting en de motivatie om het ook te maken in deze sport. Dan ben je ook bij ons aan het juiste adres. Zo kan je mogelijks doorgroeien tot een echte competitieskipper. 
MAAR dit is niet alles. Wij organiseren jaarlijks een tal van evenementen en verschillende kampen. 
 
Kortom, we willen elke soort skipper een plaatsje kunnen geven binnen onze club! Jump ’n Joy, rope skipping boordevol fun & plezier voor iedereen!