Zomerkamp 2019 - Beest zoekt Baasje de wereld rond

Welkom bij onze blog van het zomerkamp 2019

Joepieee, na lang wachten is het eindelijk zo ver: het zomerkamp.

Gedurende deze week kunnen jullie al onze avonturen volgen op deze blog. Wij, de leiding, hebben er alvast heel veel zin in!

Tot straks,

Beestige groetjes, 

Hanna, Inne, Klaas, Lore & Silke

VRIJDAG - Kangoeroes in Australië

Hallo allemaal!

Deze ochtend zijn we aangekomen in het verre Australië. Daar heeft ons laatste dier Kimberly de Kangoeroe haar baasje Lilli Hans gevonden. ’s Ochtends zijn we er meteen ingevlogen met het oefenen voor het optreden zodat jullie morgen allemaal naar de kunsten van jullie (kleine) spruit kunnen komen kijken. Ze hebben gedurende het volledige kamp elke dag op hun kamproutine geoefend.

’s Middags stond er curryworst met frietjes op het menu, jammieee! Na nog wat te ropeskippen hebben we Lilli Hans geholpen met het verbouwen van de kangoeroeboerderij. Deze was hoog nodig toe aan een renovatie en extra eten voor de kangoeroes.

We hebben onze laatste avond afgesloten met een leuke karaoke en een just dance optreden. Tijdens deze avondactiviteit konden de skippers het beste van zichzelf geven. Oh ja, ook de leiding had een special act in elkaar gestoken.

Nu is het tijd voor onze laatste vlucht van Australië terug naar België, waar we weer naar onze huisdieren kunnen keren.

 

Cabin crew, ready for heading back home!

DONDERDAG - De onderwaterwereld

We zijn veilig aangekomen in de onderwaterwereld met onze super moderne onderzeeër. Doordat gisteren onze buikjes vol met lekkere spring rolls zaten, hadden we geen plaats meer voor de lekkere appelsienen die voorzien waren als vieruurtje. Niet getreurd, want Chris de kokin maakte met plezier hier sinaasappelsap van. Tijdens de pauze van het ropeskippen konden we dus niet enkel met water onze dorst lessen, maar ook met vers geperst appelsiensap. DANKJEWEL CHRIS! 😊 (we weten dat je meeleest)

’s Middags werden onze hongerige magen gevuld met gyros, rauwkost en rijst met curry of zoet zure saus. Nadat ons middagmaal een beetje verteerd was, zijn we richting de Dommel vertrokken. Daar hebben we geprobeerd om nog meer contact te zoeken met de onderwaterwereld. Op de Dommel kregen we van Jeroen een initiatie kajakken. We leerden niet enkel hoe je een kajak moet besturen, maar ook hoe je probleemloos en zonder in het water te vallen van kajak kon verwisselen.

’s Avonds leerden we Pelt nog beter kennen aan de hand van een dorpsspel, hier moesten de verschillende groepen proberen zoveel mogelijk delen van de onderwaterwereld te verzamelen. De kleinsten werden rond 23:30u weer gewekt voor een nachtspel. De ouderen mochten alvast gaan slapen, zij zijn gisterenavond nog op dropping vertrokken. Na een stevige tocht van 8 km met om de km een opdracht zijn ze veilig en wel allemaal terug aangekomen.

Morgen is het al onze laatste volledige dag.

 Cabin crew ready for Australia!

WOENSDAG - Panda's in Azië

De vlucht van Noord-Amerika naar Azië is vlot verlopen. ’s Ochtends hebben onze skippers al direct de verschillende dierenfamilies moeten helpen om hun familie terug bij elkaar te zoeken. Na een stevig ontbijt zijn de oudsten er direct ingevlogen met een panda opwarming en konden ze hun klimkunsten laten zien tijdens de laddercompetitie. Ondertussen waren onze jongsten samen met Klaas & Hanna naar het zwembad in Pelt. Met 1,5 km in de benen voor onze 5 tot 7 jarigen zijn ze aangekomen in het zwembad. In het zwembad hebben ze zich volledig uitgeleefd in de wildwaterbanen en de glijbanen, waardoor ze uitgehongerd waren en het tijd was om terug richting onze vertrekbasis te keren voor een heerlijk middagmaal.

Na het middageten kregen de oudsten platte rust en gingen de kleinsten rechtstreeks naar de sporthal om nog een keer hun showke voor de mama’s en papa’s te herhalen. Wanneer de ouders gearriveerd waren, hebben ze zich van hun beste kant laten zien tijdens de show. Na de show waren de jongsten moe maar voldaan, en was het voor hen tijd om weer naar huis te keren.

Ondertussen konden de oudsten zich uitleven in de speeltuin. Om 16u was het tijd voor aflevering 4 van Beest zoekt Baasje – De Wereld rond. In deze aflevering vond Pieter de Panda zijn baasje, Ho mi Ling. Vlak voor het avondeten konden de skippers samen met Ho mi Ling kennis maken met enkele Aziatische specialiteiten: ice tea, spring rolls en ze mochten ook een eetbare panda maken.

Cabin Crew klaar voor de onderzeeër richting de onderwaterwereld!

DINSDAG - Wilde paarden in Noord-Amerika

Dag allemaal!

Aangekomen in Noord-Amerika. Vandaag was weer een dagje vol met super mega leuke activiteiten. We stonden op en moesten al meteen actief zijn voor het Paard-en-Ruiter spel. Na een stevig ontbijt hebben we ons uitgeleefd met de Single/Double Dutch en gaven we alles wat we konden in de Speed. Hongerig als we waren, werden we door Chris getrakteerd op lekkere hamburgers (njamieee)!

Nog niet genoeg gerope-skipt voor vandaag, want ook in de namiddag sprongen we de pannen van het dak in een groot roadtrip-door-Noord-Amerika spel. Verkleed in beachbabes, cowboys, zakenvrouwen en rijke casinospelers namen de verschillende regio’s van Amerika het ’s avonds op tegen elkaar. Deze avond stond er ook een Movie-night gepland. Na enkele technische probleempjes, konden we toch genieten van de avonturen van Annie. Omdat sommigen wat last hadden van een Jetlag van de lange reis, zijn ze toch al snel naar dromenland gegaan. Op naar onze volgende vlucht richting Azië!

 

Cabin Crew knock-out!

MAANDAG - Lama's in Zuid-Amerika

Hey nieuwsgierige (groot)ouder, broer(s), zus(sen), vriendjes en vriendinnetjes,

Deze ochtend zijn we aangekomen met het vliegtuig in Zuid-Amerika. We zijn er meteen ingevlogen met een stevige ropeskipping sessie. Na 2 uur trainen en een kennismaking met de kamproutines had Chris een lekkere maaltijd voor ons klaarstaan.

Na het middageten moesten onze reizigers nog bekomen van de lange reis en hebben enkelen van ons (waaronder ook leiding) een dutje gedaan. Nadat we bekomen waren van onze reis, hebben we Zuid-Amerika afgereisd met een 1000 KM spel.

Vervolgens gingen we op zoek naar de goudbaronnen in het spel El Dorado. Tijdens dit spel moesten onze reizigers zoveel mogelijk goud verzamelen in het Andes gebergte.

Vandaag heeft Ludwig de lama in aflevering 2 van 'Beest zoekt Baasje - De wereld rond' alvast zijn baasje Pedro gevonden. Ook onze leden probeerden vandaag met een kartonnen bordje Ludwig zo goed mogelijk te knutselen.

Cabin crew (aka de leiding) ready for take off,

Safe flight!

ZONDAG - Pinguïns op de Zuidpool

"Welkom allemaal bij 'Beest zoekt Baasje - De wereld rond'. In ons programma gaan onze 6 deelnemende dieren op zoek naar een baasje waarbij ze zich helemaal thuis voelen. Paul de poolvos, Petra het paard, Kimberly de kangoeroe, Kurt de kwal, Pieter de panda en Ludwig de lama maken een reis rond de hele wereld en bezoeken elke dag een ander werelddeel. Vandaag vond Paul de poolvos een warme (of eerder koude) thuis op de Zuidpool. Wij zijn alvast benieuwd wie morgen zijn baasje zal vinden."

Zoals jullie kunnen lezen zijn we goed van start gegaan. Nadat iedereen geïnstalleerd was in zijn kamer en de 'stresskes van het 1e kamp' eraf waren, gingen we op verkenning in het Dommelhof en werd door het ontcijferen van de tips een toffe schat gevonden. Wanneer de buikjes goed gevuld waren na ons avondeten, gingen we samen op zoek naar Paul in ons Cluedospel en zat dag 1 er al op! Ondertussen liggen al onze wereldreizigers te slapen op het vliegtuig richting Zuid-Amerika en zorgt de cabin crew ervoor dat de verdere reis vlot kan verlopen. Tot morgen! :)

Commentaren: 22
 • #22

  Ellen Arts (zaterdag, 13 juli 2019 21:51)

  Lieve kampleiding van het zomerkamp in Pelt,

  Super bedankt voor de fijne week die Anastasia en Alexia hebben gehad. Alexia's eerste woorden toen ik haar terugzag vandaag: 'volgend jaar ga ik zeker terug mee!'. De kajaknamiddag is hier al een aantal keer herbeleefd met 'een peddel die kwijt was en ze bij de ganzen beland was met haar kajak'. Het moet de moeite geweest zijn :-). Ook het nachtspel vond ze geweldig. Ze vonden het allebei een super georganiseerd knap ineengestoken kamp met een hele leuke groep sportieve leiding en kids! Bedankt voor alle voorbereidingen, de blog (top idee voor ongeruste moeders ;-) en een kei leuke kampervaring!
  Fijne vakantie en een welverdiende (nacht)rust gewenst!

  Groetjes,
  Ellen (mama van Alexia en Anastasia)

 • #21

  Sigrid ( mama van Ella) (vrijdag, 12 juli 2019 09:32)

  Wat fijn om deze blog te kunnen volgen!
  En wauwie het kamp steekt goed in elkaar! �. Klinkt allemaal super tof...
  Heel veel dank aan iedereen daar!
  Tot morgen! �

 • #20

  Kathleen K (donderdag, 11 juli 2019 19:23)

  Veel plezier nog daar!
  Het ziet er echt weer een MEGA BANGELIJK kamp uit!

 • #19

  Wesley (papa van Lore & Eline) (donderdag, 11 juli 2019 10:19)

  Mmmmmm... spring rolls en eetbare snoep-panda's: klinkt alvast héél lekker :D
  Als het kamp even tof is als de foto's en de tekstjes op deze blog dan denk ik dat jullie daar een geweldige tijd beleven!!
  Groetjes aan iedereen + veel plezier nog onder water !

  @Lore & @Eline: en? nog geen pauw tegengekomen daar ;-)

 • #18

  Debbie (mama Lotte H.) (woensdag, 10 juli 2019 22:02)

  Lotte H. Is knock out dat zelfs het kwetteren niet meer lukt is dankzij dit fantastisch kamp. � Een welgemeende dankjewel dat jullie onze mini zo goed begeleid hebben op haar eerste kamp.

  Reis veilig verder de wereld rond en voor iedereen een fijne vakantie.

  Ps brengen jullie de post ook mee naar Lint want niet alles bleek toegekomen.

 • #17

  Kathleen (woensdag, 10 juli 2019 17:11)

  Bedankt voor het super mega leuke kamp Lotte! Kan de linnenzak van Lotte A. terug mee naar Lint/lier komen? Iets vandaar mee nemen lukte vorig jaar niet om snel terug te mogen gaan dus laten we toch gewoon iets liggen. � Silke zou het weten � plannetje weer niet gelukt gelukkig mag ik volgend jaar wel een weekje blijven joepie���

 • #16

  Wendy (mama Victoria) (woensdag, 10 juli 2019 12:05)

  Leuke foto’s!! Veel bekende gezichten :-)) En er wordt precies goed gesprongen! Groetjes daar aan iedereen! Xx

 • #15

  chris de kokkin (dinsdag, 09 juli 2019 22:15)

  gelukkig kom ik hier eens een kijkje nemen en weet ik dat ik deze week in een mobiele keuken werk en dat ik met een fijne, leuke en vooral schattige groep mee op reis mag

 • #14

  Kathleen (dinsdag, 09 juli 2019 22:07)

  Komen we ze morgen om 14u ophalen in de sporthal? Hangen er terug bordjes om de weg te vinden? Nog veel plezier op de uitstap morgen!

 • #13

  Margot D’haene (maandag, 08 juli 2019 22:17)

  Ziet er daar super leuk uit! Amuseer jullie maar goed! Spijtig dak ni mee kon�
  Margot
  Xxx

 • #12

  Gitte’s Daddy (maandag, 08 juli 2019 19:38)

  Volgens mij ontbreekt Gekko Gitte nog bij die andere beestjes �

  Veel plezier

 • #11

  Shanna (mama Alyssa) (maandag, 08 juli 2019 17:02)

  Wat ziet het daar al leuk uit! Veel plezier en een veilige Reis! Ik kijk uit naar jullie avonturen!

 • #10

  An (mama van Marta & Lena) (maandag, 08 juli 2019 13:56)

  Ooh zo leuk! Veel plezier lieve meisjes en jongens! Wij blijven jullie avonturen volgen. Dikke kus xxx

 • #9

  Debbie (mama van Lotte H.) (maandag, 08 juli 2019 10:52)

  Och zo tof! Nu is't stresske van de mama thuis ook al wat over.
  Blijft toch spannend onze grote 'kleuters' los te laten en samen helemaal de wereld rond te laten reizen.

 • #8

  Wendy (mama Victoria) (maandag, 08 juli 2019 08:46)

  Dat ziet er leuk uit! Veel plezier vandaag! Knuffel aan Victoria xxx

 • #7

  Leen (mama van Lore en Eline) (maandag, 08 juli 2019 08:40)

  Dat ziet er daar al beestig leuk uit!!!
  Veel plezier :-)

 • #6

  Katrien (Mama Loes V.) (zondag, 07 juli 2019 23:50)

  Spannend zo'n eerste kampje! Superleuk om zo een beetje mee te kunnen volgen!
  Heel veel plezier op jullie beestige wereldreis daar!

 • #5

  Kathleen mama Lotte A. (zondag, 07 juli 2019 22:03)

  Benieuwd omdat leuke avontuur terug te kunnen volgen! Zoveel maxis en minis mee op kamp dat kan niet anders als TOP worden!

 • #4

  Debbie (Mama Lotte H.) (zondag, 07 juli 2019 22:01)

  Benieuwd of ze al slapen in kamer 315 alias de giechel babbel miekes kamer...
  Ik volg jullie avontuur zeker.
  Veel plezier.

 • #3

  Gitte (zondag, 07 juli 2019 15:29)

  Jeeeeej... ik kom eraan ���

 • #2

  Erna (zondag, 07 juli 2019 15:26)

  Veel plezier! �

 • #1

  Kathleen (zondag, 07 juli 2019 15:20)

  Mega veel plezier! Ik volg jullie graag!!