Resultaten 2016-2017

Provinciaal kampioenschap 15+ masters A-stroom

Op zaterdag 22 oktober 2016 stonden Ben Verbraeken, Juna Marien, Kitty Laerte en Lisa Jacobs ’s ochtends klaar om hun topprestaties neer te zetten. Juna beet de spits af met haar 30sec speed, waarna Kitty, Lisa en Ben volgden. (Juna raakte geselecteerd door haar prestatie van 90 steps voor het Belgisch kampioenschap 30sec speed.) Deze proef werd super gepresteerd door alle springers.

Even later was het tijd voor 3min speed en ook deze verliep met succes. Kitty en Lisa verbraken hierbij zelfs hun eigen record. Na de middag werden hun freestyles getoond, waarop de enkele maanden hadden geoefend. Ook hier haalden ze het onderste uit de kan.

Uiteindelijk, na lang wachten, was het tijd voor de prijsuitreiking, spannend dus. Bij de overall jongens werd Ben 14e van de 15 springers. Bij de overall meisjes werd Lisa 34e, Juna 22e en Kitty 21e van de 65. Hierbij een dikke proficiat aan onze vier vertegenwoordigers (en natuurlijk ook coach Natasja Govaerts) op het Provinciaal Kampioenschap masters 15+ A-stroom te Schoten.

Resultaten 2015-2016

Minimasters

Vandaag beloofde weer een spannende dag te worden. Onze laatste wedstrijd van het jaar!

Om 8.15u moesten we al klaar staan in de opwarmingsruimte om te beginnen opwarmen en om 9u was het al aan de eerste van onze club om de speed 30 seconden te lopen. We moesten bijna allemaal vlak na elkaar. Jammer genoeg heeft niemand van ons de 30seconden zonder missen kunnen lopen. Daarna was het tijd voor 2 minuten speed. Deze ging bij velen van ons al beter!  

Daarna hadden we 3u en een half tijd vooraleer we moesten gaan opwarmen voor de freestyle, gelukkig was het super mooi weer en was er een grasveld en een speeltuin naast de sporthal. 

Na het spelen en zonnen buiten, was het terug aan ons. Ieder van ons heeft zijn best gedaan tijdens zijn freestyle, met een extra dikke pluim voor Lieze die maar 1 keer gemist heeft. Pas om 17u was het eindelijk prijsuitreiking. (met daarvoor nog een extra applausje voor Linne, die zich na de speed in de opwarmingsruimte geblesseerd had en jammer genoeg haar freestyle die dag niet meer kon meedoen). 

Mini’s 8 – 9 jaar (29 deelnemers): Charlotte W: 27, Amber O. 17
Mini’s 10 jaar (37 deelnemers): Charlotte V.: 34, Amber P: 31 en Renske: 21
Mini’s 11 jaar (48 deelnemers): Nele: 46, Lisa: 44, Marie: 31 en Lieze 26

PK B-stroom 24 april

Beloften

Op 24/04/2016 was het teamkampioenschap voor beloften meisjes en open. Dat was tof :-). Het eerste team bestond uit Lore, Liese, Margot en Janne. Het tweede team bestond uit Ben, Femke, Ella en Kato. Tijdens de speed sneuvelden er heel wat recordjes en tijdens de freestyles deed iedereen zijn uiterste best, met topprestaties tot gevolg. De beide teams eindigden op de derde plaats en mochten dus een bronzen medaille naar huis nemen. Alle oefeningen waren goed behalve de DD4. Het mixed team was eerste met DD Speed. Het meisjes team was eerst bij de single rope :-)

Groetjes,

Janne, Lore, Liese, Margot, Femke, Ella, Kato en Ben

15+

Met de nodige stress begonnen we de dag tegen de +15'ers. Als eerste onderdeel begonnen we met single rope speed, hierbij behaalden we een score van 320 speed steps, met een persoonlijk record van Elise en Anouk. Hierop volgde DD speed met prachtige score van 446,5 waarmee we de derde plaats behaalden. Na een kort pauze startten we met volle moed aan single rope 2, met deze topprestatie eindigen we tweede. Hetzelfde voor de single rope vier. We eindigden met de dubble dutch (DD3 & DD4). Met een prachtige foutlose DD4 kregen we een welverdiende tweede plaats. Met een bang hart gingen we naar de prijsuitreiking, maar dat was niet nodig want we gingen met een welverdiende tweede plaats naar huis. 

Kusjes 

Amelie, Eva, Elise, Bieke en Anouk.

Mini Double Dutch kampioenschap

We stonden deze morgen weer allemaal klaar met onze wedstrijdkleren aan.

Wel allemaal met kleine oogjes, 6u opstaan was voor ons wel wat vroeg.

Om 9u zijn we begonnen met de “Opgelegde oefening” in Double Dutch. Dit is een opgelegde reeks van trucjes die ieder teamlid 1 keer moet uitvoeren. Je moet zo weinig mogelijk missen maken en ook je bewegingen zo mooi en groot mogelijk uitvoeren. Niemand van ons had gemist .

Om 9.30u was het tijd voor speed. Niet in ons eigen speedtouw, maar in de Double Dutch touwen natuurlijk. We behaalden ook hier mooie resultaten. Net zoals bij de speed in je eigen speedtouw moet je ook hier alleen op je rechterbeen tellen.

Om 10u was het dan eindelijk aan onze freestyle, deze moesten we als eerste, 4de en 6de uitvoeren. Er kwam bij enkele van ons wel veel stress aan te pas. Maar dikke pluim voor al onze skippers, met maximaal 2 missen allemaal hun freestyle volbracht. Super goed gedaan skippers!

Na onze freestyles mochten we nog een uurtje naar andere skippers kijken (en ook veel snoepen) om daarna te gaan klaarstaan voor de prijsuitreiking. Om 12u konden we al terug huiswaarts keren.

Van de 21 teams:

  • 13de plaats: Team Renske – Linne – Marie
  • 15de plaats: Team Amber O. – Amber P. – Charlotte W.
  • 17de plaats: Team Lieze – Lisa – Nele

Mini Single Rope Kampioenschap 19 maart

Deze nacht konden we allemaal niet goed slapen van de stress en de kriebels in onze buik. 

We waren allemaal zenuwachtig, maar we hebben al onze zenuwen bij de opwarming er uit gesprongen.

Om 9u zijn we begonnen met de opwarming voor speed en dubbels. Het was leuk dat je niet alleen op een veld moest staan. Wel spannend om zeker niet te vroeg te beginnen, want dan krijgen we minpunten. Er werd veel gemist, maar verschillende skippers hebben ook hun record gesprongen (extra applaus voor Lieze en Marie die beiden 70 dubbels sprongen op 30 seconden). Na de speed en dubbels hadden we een laaaange pauze waarin we lekker hebben gegeten en JungleSpeed hebben gespeeld. 

In de namiddag moesten we onze freestyle tonen. Wat was dat eng voor zo een lange tafel met juryleden! We moesten proberen blijven lachen en omhoog springen, ook al hadden we al veel gemist. Ieder van ons heeft veel beter gesprongen dan we meestal op de training sprongen, dus iedereen was blij. Ook onze coaches Silke en Hanna waren zeer tevreden. 

Als allerlaatste was de prijsuitreiking, we konden onze plekken moeilijk inschatten omdat er verschillende leeftijdscategorieën door elkaar hebben gesprongen. En de meesten van ons op hun eerste wedstrijd stonden.

Bij de 8-9 jarigen (6 teams) behaalden Team Amber O. & Charlotte W een mooie 5de plaats

Bij de 10 jarigen (22 teams) behaalden Team Renske & Linne een 12de plaats en Team Amber P. & Charlotte V 19de

Bij de 11 jarigen (31 teams) behaalden Team Nele & Lisa een 29ste plaats en Team Lieze en Marie 21ste plaats. 

Kortom, we hebben allemaal ons best gedaan en ons super hard geamuseerd 😊
Het was een vermoeiende, maar fijne dag. Op naar de volgende wedstrijd!

Provinciaal kampioenschap Beloften

Zondag 11 oktober hadden Amelie Van der Jonckheyd, Eva Peeters, Elise Braeckmans, Anouk Wauters en Yolien Geerts wedstrijd in Schoten, categorie A-stroom. De deelnemers moesten om 10 uur aanwezig zijn. Het begon met 30 seconden speed de eerste reeks vond plaats om 11 uur stipt. Elise moest de spits afbijten. Er zijn die dag een paar nieuwe records verbroken. Daarna was het aan de 3 minuten, Elise moest alweer als eerste. Bij dit onderdeel hebben onze skippers uitstekend gelopen, opmerkelijk Yolien met een score van 405 speedsteps mocht ze door naar het Belgisch kampioenschap. Na een uurtje middagpauze begonnen we aan de freestyles, ook dit onderdeel verliep goed bij iedereen van onze club. Vervolgens de prijsuitrijking: Yolien eindigde 16e, Eva 17e, Anouk 25e, Amelie 33e en Elise 36e. Het was een geslaagde dag.

Provinciaal kampioenschap A-masters 15+

Ik (Juna) was wel wat zenuwachtig om mee te doen aan Provinciaal Kampioenschap masters +15. Lisa en Ik moesten voor het eerst in deze “categorie van de oudsten” meedoen. Silke, Kitty, Sofie en Nathalie waren er al wat meer in thuis. 

We kregen gelukkig de steun van trouwe supporterende ouders, maar nog veel leuker, van onze teamgenoten van Jump ’ n Joy die speciaal mee naar Schoten kwamen afzakken. 

Zoals altijd, na een stevig opwarming, begint een masterwedstrijd met 30 seconden speed. Het leek wel of iedereen van Jump ’n Joy voor 82 speedstapjes ging. De ene was er heel blij mee, de andere legde de lat wat hoger en was teleurgesteld. Silke sprong 85, ondanks dat ze door haar studie heel weinig kon trainen. Ikzelf hoopte stiekem op een beetje wedstrijdadrenaline om mijn trainingsrecord van 89 nog een klein duwtje te geven en dat is ook gelukt want ik sprong 92. 

De drie minuten was met wisselend succes. Sofie had krampen en Nathalie en ikzelf haperden heel dikwijls in onze touw. Super jammer want je krijgt maar 1 kans. Lisa ging er dan weer heel vlotjes door en sprong haar record met 408 sprongen. Silke deed mee met een mooie 416. En Kitty, die liep en bleef lopen aan speedtempo (oh ja, het heet ook speed) en liep een geweldige score van 444 

De freestyles in de namiddag lieten zien dat de wedstrijd dit jaar heel vroeg viel: ze waren goed, maar niet top. Silke scoorde hier het hoogst. 

In het totaal eindresultaat behaalde Silke een 19de plaats en eindigde als eerste voor Jump ’n Joy. Kitty eindigde 27ste, de anderen rond of net na de helft van 72 deelnemers. 

Coach Klaas had last van een blessure, maar liet zich niet kennen en plaatste zich met een 8ste plaats voor het Belgisch Kampioenschap. 

In de categorie 30 seconden speed mocht ik met een gedeelde 2de plaats een zilveren medaille in ontvangst nemen en kreeg ik een ticket voor dat onderdeel voor het Belgisch Kampioenschap. Ook Kitty mag met haar topscore van 3 minuten naar het BK. 

Voor ons zit het er op en ik denk dat de meeste wel vrij tevreden waren over hun scores. 

De dag erna zijn we gaan supporteren voor de beloftes en in november gaan we natuurlijk ook supporteren voor degene die meedoen aan de B-stroom.

Resultaten 2014-2015

Provinciaal kampioenschap B-stroom meisjes teams

25 april 2015, het was een vroege ochtend voor iedereen, maar om half 9 begonnen onze springers al met de gewoonlijke opwarming. Het team van Yolien, Anouk, Elise en Jidske (team JEYA) begon met de 4 keer 30 sec. Daarna starten ook het team van Amelie, Eva, Maxime, Janne en Lise  (team JELAM) aan deze eerste spannende opdracht. Na een korte pauze begonnen we aan de dd-Speed met een zeer mooie score van 363 door team JEYA en ook een schitterend resultaat van 305 door team JELAM.

Na de speed begonnen de freestyles en mocht team JEYA de spits afbijten van onze club. Ze lieten een mooie single rope 2 zien waarna ook een indrukwekkende single rope 4 gesprongen werd. Ook team JELAM presteerde mooie freestyles! Na de middagpauze begonnen we dan met de doubledutch-freestyles. Zowel team JEYA als team JELAM lieten eerst hun mooie doubledutch 3 zien, waarna ook hun overdonderende doubledutch 4 te bewonderen was.

Na alle opgetelde punten konden we aan het spannendste deel van de dag beginnen, de prijsuitreiking. Allen wachtten we met een kloppend hart af naar een hopelijk zeer mooie plaats! Natuurlijk was de eindstand super! Een zeer mooie 4e plaats voor team JELAM werd afgeroepen. Onze springers van team JEYA kregen een mooie 3e plaats op het podium! Zowel springers als coaches waren fier op deze resultaten! De supporters waren hierover eveneens enthousiast.

Het was een spannende dag voor iedereen, we zijn dan ook met een BIG SMILE naar huis kunnen gaan!

Pk meisjesteams, 25 april 2015, Bierbeek

Kyra en Lisa

Provinciale masters 2014

Op zaterdag, 18 oktober, was het voor de junioren en senioren wedstrijd. Silke Minnebach, Kitty Laerte, Sofie Ven en Nathalie Aertgeerts namen hier aan deel. Al enkele maanden hadden we hier voor geoefend. Onze wedstrijd begon met 30 seconden speed. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven. Silke en Kitty behaalden zelfs een score van 86 speedsteps. Nadien kwamen de 3 min eraan, wat voor sommigen wel wat stress gaf. Toch was iedereen tevreden van zijn resultaat, ondanks de enkele missen. In de namiddag begonnen de freestyles. Silke Minnebach mocht als eerste van Jump’n Joy springen, maar even later kwamen ook Nathalie en Kitty aan de beurt. Tijdens de Freestyle van Sofie brak haar touw, maar gelukkig kreeg ze een herkansing. Niemand van onze skippers had meer dan 2 gemist. Na een lange tijd wachten was het om 20u prijsuitrijking. Bij de junioren behaalde Nathalie Aertgeerts de 20ste plaats en en Kitty Laerte de 12de plaats van de 45 deelnemers. Bij de senioren behaalde Sofie Ven de 15de plaats van de 25 deelnemers. Silke Minnebach haalde een medaille binnen. Zij werd overall 3de.

Zondag 19 oktober begon met een gebruikelijke opwarming. Juna beet de spits af als één van de eerste skippers van de dag om haar 30 sec. te laten zien. Met een sjieke 84 zette ze meteen de toon om even later bij haar 3 minuten de concurrentie te waarschuwen ! Juna verbaasde ons, zichzelf en haar coach met een topscore van 417! Ook Yolien deed het vuur oplaaien met een schitterende 399, WAAAW! Na de speed kreeg iedereen een korte pauze, waarna de freestyles begonnen. Bij de freestyles heeft iedereen super gepresteerd. Kyra sloot met haar freestyle de dag af als allerlaatste skipper. De prijsuitreiking was daarna zeker even spannend. Iedereen had een mooie plaats. Niemand van onze beloften eindigde bij de laatste tien springers. Juna is de enige van onze club die mee mag naar de A-masters op de Belgisch Kampioenschap. Niet alleen Juna maar ook de anderen van J 'n J hoopten op geen 4e plaats voor haar. Gezien de sterke concurrentie hadden we ons echter niet verwacht aan provinciaal 'GOUD'. Juna streek een formidabele 1e plaats en kan ze op 16 november onze club vertegenwoordigen op het Belgisch Kampioenschap te Oostende. We hopen allemaal dat ze daar even goed zal springen, zodat J 'n J opnieuw terecht fier kan zijn op onze skipper, Juna.

Met de SR speed behaalden onze beloften gemiddeld 75 op 30 seconden en 380 op 3 minuten.

Resultaten 2013-2014

Democup 2014

Minimasters

Vorige zondag (11 mei) trokken we, goed vertegenwoordigd, met alle mini's en pré skippers naar Oud-Heverlee. Voor de meeste onder hen was dit hun eerste wedstrijd, dus de zenuwen waren zeker aanwezig.
Toch verliep de speed vlot en alle skippers zetten een goede prestatie neer. Er werden zelfs enkele persoonlijke records gebroken!
Nu moesten we nog 5 uur wachten voor ze we onze freestyle aan de jury konden laten zien. Om de tijd te verdrijven zijn we dan met z'n allen gaan zwemmen in de Sportoase, waar we ons geweldig geamuseerd hebben in de verschillende glijbanen.
Na dit leuke zwemuitstapje kwam de stress natuurlijk terug kijken. Stuk voor stuk zetten ze hun beste beentje voor bij de freestyle, en met succes !
20 minuutjes vroeger dan voorzien brak de prijsuitreiking aan, waar we mooie plaatsen haalden in de verschillende leeftijdscategorieën:
 
- 9 jaar en jonger (27 deelnemers): 
13 Marie 
18 Renske 
- 11 jaar (42 deelnemers) 
13 Janne 
22 Liese 
24 Margot 
27 Ella 
34 Lore 
36 Noor 
39 Femke 
41 Hannelore 
 
(Louise kon jammer genoeg niet deelnemen...) 
 
DIKKE PROFICIAT!

Mini-demo 2014

Miniskip 2014

Op 22 maart vond in Aartselaar de eerste echte wedstrijd van onze allerjongste wedstrijdskippers plaats: het kampioenschap voor mini-teams. Bij jnj hadden we 2 teams: Janne & Margot en Louise & Ella.

De dag begon voor hen waarschijnlijk heel vroeg door al de stress die ze hadden, maar de wedstrijd zelf ging pas om 13u van start! Beginnen deden ze met single rope speed: elk van beide springers moest proberen om op 30 seconden zoveel mogelijk speedsteps uit te voeren. Louise en Ella waren eerst en behaalden ondanks de zenuwen toch een mooi resultaat van 124,5 speedpasjes! Ook Margot en Janne, die beide hun record gelopen hebben, behaalde een zeer mooi score van 132,5!

Nadat de eerste proef gedaan was, begonnen onze meisjes ijverig te oefenen op hun dubbels. Ook hier moesten ze elk 30 seconden dubbels springen en zoveel mogelijk dubbels proberen te halen. Ella en Louise haalden samen 122 dubbels, en Margot, die weer haar record liep, en Janne hadden een score van 134 dubbels, waarmee ze voor dit onderdeel op een mooie 2e plaats stonden! Proficiat!

Na de speed en de dubbels was het bijna gedaan. Tijd om rap iets te eten was er juist, want daarna begonnen ze voor de laatste keer op te warmen voor hun freestyle per 2. Nadat ze alles nog snel even hadden doorsprongen, was het al tijd op voor de laatste keer die dag op het veld te gaan. Ook hier waren Louise en Ella weer eerst. Ze begonne goed, maar helaas kwamen er nog enkele foutjes... Toch gaf de jury van die dag, waar ook onze eigen coach Leen bij zat, hen 617,66 punten! Ook Janne en Margot hadden hun oefening op de training al beter gesprongen. Toch kregen zij voor hun oefening een mooie score van 656,43 punten!

Na nog een uurtje goed gespeeld te hebben in de speeltuin, waren alle skipper aan de beurt geweest en moesten ze zich klaarmaken voor de marching in! In hun categorie (mini's 10 jaar) waren in het totaal 15 team die meededen. Louise en Ella behaalden een knappe 10 plaats! Goed gedaan! En Janne en Margot... Zij haalden een mooie maar 'ondankbare en stomme' (volgens Janne) 4e plaats!

Ik spreek voor ons gedrieën (Lise, Leen en ikzelf) wanneer ik zeg dat we heel trots op jullie zijn! Super gedaan!

Klaas

 

Provinciale kampioenschappen 2014

Het was dit weekend weeral een succes voor onze competitieskippers! 

Ons Beloften-Meisjes Team, Jidske, Amélie, Eva, Elise & Anouk, behaalde een mooie 20ste plaats op het Provinciaal Teamkampioenschap in Bierbeek. 
Bij de Mixed Teams veroverden Seppe, Katrijn, Bieke en Yolien een fantastische 6de plaats en werden dus geselecteerd voor het Belgisch Teamkampioenschap! 
 
En daar bovenop behaalde J'nJ ook nog een schitterende BRONZEN MEDAILLE! Lisa, Sarah, Kyra en Juna mogen welverdiend trots zijn op deze knappe resultaten. Ook hen zien we terug op het Belgisch kampioenschap op 15-16 maart in Roeselare. 
 
Ook onze Seniorenteams kunnen tevreden terugblikken op een geslaagd weekend. 
Het team van Silke, Kitty, Sofie en Nathalie eindigden op een knappe 15de plaats in de eindranking. 
 
Lise, Valérie, Hanna en Leen behaalden ondanks hun blessurepech nog een mooie 2de plaats buiten competitie. 

Voor meer foto's klik HIER.

Belgische Masters

BK Masters

Het voorbije weekend namen onze geselecteerde competitieskippers deel aan de Belgische Masters en B-Masters rope skipping, een individueel kampioenschap georganiseerd in Oostende. 

Jump'n Joy behaalde hierop enkele zéér mooie resultaten! 

Er werden 2 zilveren medailles binnen gehaald, bij de Beloften Jongens (B-Masters) door Seppe Dietvorst en bij de Beloften Meisjes (Belgisch kampioenschap) door Juna Mariën

Ook Sarah Peeters scoorde een knap resultaat waardoor ze op een 9de plaats eindigde op de B-Masters Beloften meisjes. Lisa Jacobs behaalde hierop een 25ste plaats en Bieke Holemans een 26ste plaats. 

Op de B-Masters 15+ scoorde Silke Minnebach met een 16de plaats in ranking. Vorig jaar was Silke 69ste van België en nu 36ste, wat een chique vooruitgang! 

Klaas Van Mechelen en Natasja Govaerts, onze coaches die ook zelf deelnamen aan het kampioenschap behaalden respectievelijk een 14de plaats bij de mannen en 2de plaats bij de vrouwen op het Belgisch Kampioenschap. 

De tijd en energie die in de vele voorafgaande trainingen werden gestoken, hebben dit weekend hun vruchten afgeworpen. Het was een méér dan geslaagd weekend voor onze skippers en coaches!

PROFICIAT! 

 

Provinciale Master 15+ in Schoten

Op 12 oktober was het voor de junioren en senioren van onze wedstrijdgroep vroeg dag, want ze hadden een lange wedstrijddag voor de boeg.

Zoals gevraagd stonden Nathalie, Kitty, Silke, Lise, Hanna, Sofie, Valérie en Leen om 8u klaar in de opwarmruimte. Gelukkig waren ze ruim op tijd, want in die opwarmruimte was al snel geen plaats meer. 

Het eerste onderdeel dat ze moesten afleggen waren de 30 seconden speed of de snelheidsproef. Voor de meesten ging dit wel goed, met soms een betere en soms een mindere prestatie. Een uurtje later was het dan tijd voor de 3 minuten speed of de uithoudingsproef. Ook hier deed iedereen zijn uiterste best en werden er zelfs enkele nieuwe records gelopen, onder andere door Kitty en Lise! Na de speed en nog voor de middagpauze waren het de freestyles van alle jongens. Aangezien er dus niemand moest springen, gingen ze met z’n allen een frisse neus halen en iets eten in Schoten. Na hun kleine wandeling, waren ze nog op tijd terug om nog enkele oefeningen van de jongens te zien.

Na nog eens zo’n 4 uur wachten, stressen, kijken naar de freestyles van de rest en Natasja aanmoedigen, kon Kitty als eerste beginnen op te warmen voor haar oefening. Ze sprong haar oefening zeer goed, zoals we van haar gewoon zijn, en ze was eindelijk van al die stress af. Na haar volgenden ook Hanna, Nathalie, Valérie, Lise en Leen, en ook bij hun oefeningen werden zeer mooi gesprongen, met soms wel eens een foutje, maar dat gebeurde bij iedereen wel eens. Enkel Lise sprong haar oefening foutloos, zoals gewoonlijk! J Als laatste van Jump ’n Joy moesten Sofie en Silke nog springen, rond 18u30. Na een dag vol spanning, konden ook zij er het beste van maken door een goede freestyle neer te zetten.

De dag liep eindelijk ten einde, maar vooraleer iedereen naar huis kon, was er nog de prijsuitreiking. Bij de junioren haalde Kitty de bronzen medaillevoor haar 3 minuten speed met 436 speedstapjes (dit zijn dus 872 sprongen op 3 minuten!). In het totaal waren er die dag 100 junioren, waarvan Sofie 48ste, Nathalie 32ste, Lise 25ste en Kitty 21ste werd. Proficiat! Bij de senioren dan werd Hanna 36ste, Valérie 30ste, Leen 20ste en Silke 8ste van de 46. Natasja haalde het goud binnen! Ook hiervoor een dikke proficiat!

En als extraatje op deze vermoeiende dag, werd Silke nog eens beloond met een plaats op de B-masters die  zullen plaats vinden op 16 november in Oostende. We wensen ze veel succes!

Iedereen die op deze vermoeiende dag aanwezig was, zowel springers als supporters, waren blij en tevreden dat deze dag dan eindelijk gedaan was.

Klaas 

 

Provinciale Masters -15 in Schoten

13 oktober was het weer zover: onze jaarlijkse afspraak met de beloften masters. Een wedstrijd waar Yolien, Katrijn, Jidske, Amelie, Eva, Anouk, Elise, Bieke, Kyra, Lisa, Sarah Juna en Seppe al sinds september voor trainen. Ik ben nog 1 aanwezige vergeten te noemen, ‘stress’, ook al was hij niet zo gewenst door de meesten. We zijn de dag gestart met 30sec speed, met enkel goede en super goede resultaten! Toch denken wij stiekem dat iedereen zijn krachten een beetje had gespaard voor de 3min. Daar hebben ze ons werkelijk omvergeblazen met het aantal records dat daar zijn gesneuveld!

De dag kon al niet meer stuk! Alhoewel ….. nu brak een lange periode van wachten aan. Dat wachten ging goed voor 5 minuutjes, de volgende 3uur en 55 minuten hebben ze zich dan ‘nuttig’ bezig kunnen houden met het plagen van hun coach. :-)

Zowel onze beloften als ik waren blij wanneer we aan de freestyles konden beginnen. Al blijft dat toch altijd heel spannend, zo helemaal alleen op zo een groot, veld met enorm veel juryleden die alleen maar aandacht hebben voor één springer. Maar goed, als echte professionals trokken onze beloften zich daar niets van aan en hebben ze ons opnieuw heel fier gemaakt!

Voor het geval dat jullie het nog niet door hadden: jullie coaches zijn trots op jullie! Snel na de freestyles volgde de prijsuitreiking. Van hun coaches had iedereen al een dikke prijs verdiend omdat ze zo hard hun best hadden gedaan. 5 van onze springers werden nog extra beloond met een selectie voor de Belgische B-masters: Proficiat Sarah, Lisa, Bieke en Seppe! En met een selectie voor de Belgische A-masters: proficiat Juna!

Leen

Resultaten 2012-2013

Mini  - Masters Aartselaar

27 april was het voor de jongste wedstrijdskippers ‘de grote dag’; de mini-masters. Anouk, Yolien en Elise stonden om half 10 volledig klaar in Aartselaar om zich op te warmen. Sabine had voor hen een heuse opwarming voorzien. Na een kwartiertje was iedereen wel warm, maar ‘afkoelen’ kent Sabine helaas niet. Blijven springen, af en toe eventjes drinken en wat rusten, en opnieuw springen was de boodschap.
 

Om 5 na 10 is het eindelijk tijd, Yolien mocht als eerste haar snelheid laten zien op de ’30 seconden speed’. Ze zette meteen een mooie score neer. Nadien mocht ook Anouk laten zien wat ze kon. Ze haalde alles uit haar lijf en plaatste een hoge 69 op het scorebord, haar persoonlijk record. Elise had nu 2 goede voorbeelden gezien, en liep zelf 69, net als Anouk.

De 2de proef op het programma was ‘2 minuten speed’. Ook hierbij liepen de meisjes zo snel als ze konden en zetten ze alle 3 een eigen persoonlijk record neer! De coach was nu al zo fier als een gieter en liet ook de medecoaches weten hoe goed de kindjes bezig waren. 

Nu mochten ze allemaal een uurtje rusten, wat was dat snel voorbij…tijd voor de freestyles. Ook dit keer was Yolien als eerste van onze club aan de beurt. Ondanks enkele foutjes behaalde ze nog een mooie score. Anouk was nadien aan de beurt en liet haar Freestyle zien, met slechts 2 kleine foutjes. Zeer zenuwachtig stond Elise nog te wachten tot het uiteindelijk ook haar beurt was. De muziek begon en ze liet zien waar ze al zo lang voor trainde. Na 1 minuutje was ook zij van al de zenuwen vanaf! We keerden nadien allemaal huiswaarts, want pas 6 uur later was het prijsuitreiking. 

6 uur later…

“Jump ’n Joy wordt nog achter de schermen gevraagd”, oeps, de kindjes haasten zich naar de andere deelnemers, de prijsuitreiking kan beginnen.

 

En dan nu, waar iedereen op wacht, de plaatsing: Er waren binnen de leeftijdscategorie van onze kindjes 28 deelnemers ingeschreven. Elise behaalde een mooie 20ste plaats. Anouk bewees met haar 8ste plaatsdat men haar zeker niet mocht onderschatten! Tot slot was er nog Yolien, zij greep met een 4de plaatsnet naast het podium. 

De coaches zijn allemaal zeer trots op deze 3 skippertjes, ze hebben duidelijk laten zien dat Jump ’n Joy heel wat in z’n mars heeft.

Sabine 

 

Belgisch kampioenschap Mixed Teams - 9 maart 2013

 

Op 9 maart sprongen Klaas, Kitty, Nathalie en Juna op het Belgisch kampioenschap mixed teams in Dendermonde. Dit was een wedstrijd waarin alleen teams sprongen met één of meerdere jongens. Het was zeer tof om naar te kijken! Ons team heeft dit dan ook fantastisch gedaan. Ze begonnen met speed, wat zeer vlotjes ging. Dan volgden de single rope oefeningen, zij gingen zoals het moest (geweldig dus), en de DD oefeningen waren ook goed! Ze eindigden op een mooie 4 de plaats! Dat wil zeggen dat er maar 3 teams in heel België beter gesprongen hadden. Een beetje een ongelukkige, maar toch een prachtige ranking JSuper goed gedaan! (Met dank aan onze pré-wedstrijd springers, die een volledige dag zijn komen supporteren.)

 

Een dikke proficiat!

Hanna

Junioren Meisjesteam 2013

Vorig weekend (3 maart 2013) heeft ons Junioren Meisjesteam (Silke, Lise, Hanna en Sofie) het weer eens fantastisch gedaan in Oostende. Om te beginnen was hun speed vlot voorlopen en beter dan verwacht. De single rope en double dutch oefeningen zagen er heel mooi uit. Ze bleven allemaal steeds rustig en probeerden er het beste van te maken ( aangezien de blessure ). Dit is zeker gelukt want ze eindigden op een tweede plaats van de twee teams. In de overal eindigden ze op een prachtige 15e plaats van de 27 deelnemende teams. Ze mogen zeker trots zijn op hun mooie prestaties. 

Proficiat junioren! 

Kitty

 

Selectiekampioenschap Beloftenteams 2013


De laatste zondag van de krokusvakantie stonden vele mensen waarschijnlijk nog op hun skietjes, maar onze mini's en beloften (Lisa, Kyra, Sarah, Katrijn, Jidske, Yolien, Anouk, Bieke & Elise) stonden helemaal paraat op het selectiekampioenschap voor Beloftenteams te Bierbeek.

Onze enthousiaste skippertjes verbaasden met een glimlach op hun gezicht niet alleen zichzelf, maar ook de juryleden met hun fantastische prestaties. Voor sommigen was dit hun eerste wedstrijd, dat was wel even spannend !
Onze tegenstanders waren grotendeels een stukje ouder dan wij. Toch slaagden we erin om een mooie 6de en 8ste plaats te behalen (van de 9 teams).
Tijdens de eerste discipline, single rope speed, ging het even fout toen er een touw kapot ging. Gelukkig bleef iedereen rustig en kregen we een tweede poging. Die hebben de springers dan ook volledig benut en dus een prachtig resultaat neergezet.

 

Recreacup 20/11/2012


Op zaterdag 24 november trokken onze pre wedstrijd skippers en de gevorderden naar Dendermonde om onze club te vertegenwoordigen op de Recreacup.

Ze hebben met plezier zich voor de 10 snelheidsopdrachten gesmeten.
Dit met de volgende resultaten.

Bij de categorie mini’s 1 behaalden we de volgende resultaten.
·         Floor Huygelen werd 9ste van de 25 skippers
·         Margot Thys werd 6de van de 25 skipper met  1 maal proefwinnaar.
·         Janne Hermans werd 5de van de 25 skippers met 1 maal proefwinnaar.
·         Ella Van Nistelrooy behaalde ZILVER met 2 maal proefwinnaar.
·         Louise Vandewalle behaalde GOUD met 5 maal proefwinnaar.

 
Bij de categorie mini’s 2 behaalden we de volgende resultaten.
·         Kato Hermans werd 39ste van de 43
·         Lotte Michiels werd 32ste van de 43
·         Amelie Van der Jonckheyd werd 18de van de 43
·         Alyssa Baetens werd 14de van de 43
·         Shania Baetens werd 12de van de 43

Bij de categorie beloften behaalden we de volgende resultaten.
·         Inne De Mot werd 62ste  van de 67
·         Julie Laenen werd 55ste  van de 67
·         Helen Halket werd 15de van de 67
·         Imke Peeters werd 7de van de 67

Bij de categorie junioren behaalde we het volgend resultaat.
·         Joyce Hendrickx werd 33ste van de 39

Deze resultaten hadden we niet verwacht. Al onze skippers mogen fier zijn op hun resultaat.

PROFICIAT!!

 

Vandaag beloofde weer een spannende dag te worden. Onze laatste wedstrijd van het jaar!

Om 8.15u moesten we al klaar staan in de opwarmingsruimte om te beginnen opwarmen en om 9u was het al aan de eerste van onze club om de speed 30 seconden te lopen. We moesten bijna allemaal vlak na elkaar. Jammer genoeg heeft niemand van ons de 30seconden zonder missen kunnen lopen. Daarna was het tijd voor 2 minuten speed. Deze ging bij velen van ons al beter! 

Daarna hadden we 3u en een half tijd vooraleer we moesten gaan opwarmen voor de freestyle, gelukkig was het super mooi weer en was er een grasveld en een speeltuin naast de sporthal. 

Na het spelen en zonnen buiten, was het terug aan ons. Ieder van ons heeft zijn best gedaan tijdens zijn freestyle, met een extra dikke pluim voor Lieze die maar 1 keer gemist heeft. Pas om 17u was het eindelijk prijsuitreiking. (met daarvoor nog een extra applausje voor Linne, die zich na de speed in de opwarmingsruimte geblesseerd had en jammer genoeg haar freestyle die dag niet meer kon meedoen).

Mini’s 8 – 9 jaar (29 deelnemers): Charlotte W: 27, Amber O. 17
Mini’s 10 jaar (37 deelnemers): Charlotte V.: 34, Amber P: 31 en Renske: 21
Mini’s 11 jaar (48 deelnemers): Nele: 46, Lisa: 44, Marie: 31 en Lieze 26